NovostiSelekcije

Hrvatske kadetkinje okupile se u Zadru

Hrvatska ženska kadetska rukometna reprezentacija okupila se 20. lipnja na Kampu HRS-a u Zadru u sklopu kontrolnog okupljanja uoči početka priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Makedoniji od 13. do 23. kolovoza.

Izbornik Ivan Jerković za ovu akciju pozvao je 24 igračica, a uslijed nekoliko promjena konačan popis igračica koje se trenutno nalaze u Zadru čine: Lucija Bešen iz Sesveta Agroproteinke, Ivana Stevanović iz Osijeka, Kristijana Lopac-Škrinjar, Ivana Dundović, Marta Jurčić, Marta Orešković i Anna Dobrić iz Zameta, Magdalena Bakula iz Dalmatinke,Korina Karlovčan, Magdalena Horvat, Tena Petika, Ivona Mrđen, Iva Papac i Leonarda Šenvald iz Podravke, Tena Japundža iz Rovinja, Marija Gudelj iz Katarine Mostar, Josipa Keselj iz Tvina, Katarina Mrazović iz Zeline, Matea Pletikosić iz Sinja, Leonarda Kapetanović iz Lokomotive, Gabrijela Jurlin iz Splita 2010 te Katja Mikolić i Nikolina Šekuljica iz Arene.

Zbog ozljeda su dolazak, pak, otkazale Antonela Kalčić iz ŽRK Zameta, Rea Rakošević iz RK Lokomotive, Iva Šafar iz RK Podravke te Manuela Runje iz ŽRK Sinja.

Sam izbornik od ovih će 24 igračica nakon šest dana provedenih u Zadru izabrati 18 igračica s kojima će započeti pripreme za samo Europsko prvenstvo.

-S nama je u Zadru prošireni kadar, točnije, 24 djevojke od kojih ćemo odabrati njih 18 za završne pripreme u Delnicama koje su na rasporedu od 17. do 27. srpnja, dok je ponovno okupljanje na rasporedu od 30. srpnja do 7. kolovoza, a okupit ćemo se i nekoliko dana prije samoga polaska na EP, točnije, 9. kolovoza. Dakle, imat ćemo dva puta po deset dana priprema. Sada u Zadru odrađujemo obrane 5-1 i 6-0, to su nam tematski zadaci, uz naravno odabir 18 igračica za daljnje pripreme.

-Djevojke su vrijedne, došle su spremne i bit će ovo težak odabir. No, siguran sam da kada odaberem da ću odabrati pravih 18 igračica koje će kako pripreme tako i samo Europsko prvenstvo odraditi na najvišem nivou.

Prošireni popis kadetkinja:

1.Lucija Bešen – RK Sesvete Agroproteinka
2.Ivana Stevanović – ŽRK Osijek
3.Kristijana Lopac-Škrinjar ŽRK Zamet
4.Magdalena Bakula ŽRK Dalmatinka
5.Korina Karlovčan RK Podravka
6.Tena Japundža ŽRK Rovinj
7.Marija Gudelj HŽRK Katarina Mostar
8.Ivana Dundović ŽRK Zamet
9.Magdalena Horvat RK Podravka
10.Lea Franušić ŽRK Dalmatina
11.Josipa Kaselj RK Tvin
12.Tena Petika RK Podravka
13.Katarina Mrazović ŽRK Zelina
14.Marta Jurčić ŽRK Zamet
15.Marta Orešković ŽRK Zamet
16.Ivona Mrđen RK Podravka
17.Iva Papac RK Podravka
18.Matea Pletikosić ŽRK Sinj
19.Leonarda Kapetanović RK Lokomotiva
20.Gabrijela Jurlin ŽRK Split 2010
21.Katja Mikolić ŽRK Arena
22.Anna Dobrić ŽRK Zamet
23.Leonarda Šenvald RK Podravka
24.Nikolina Šekuljica ŽRK Arena

Vezane vijesti

Back to top button