Novosti

Kamp HRS: Započeo je II. turnus za dječake

Započeo je II. turnus muškog dijela Kampa HRS – a za dječake godišta U14 (rođeni 2008./2009.)

Započeo je II. turnus muškog dijela Kampa HRS – a za dječake godišta U14 (rođeni 2008./2009.) od 10. do 16. 7. 2022. Na kampu će se pratiti rad svih dječaka te će se ispravljati njihove pogreške u osnovnim rukometnim elementima. Također će se označiti perspektivni igrači radi selekcije koja će biti izvršena sljedeće godine za selekciju mlađih kadeta. Osim treniranja u obližnjim dvoranama Mocire i Bili Brig sudionici će moći uživati u ljetnom ambijentu Borika, kupanju na obližnjoj plaži te svakodnevnom druženju i sklapanju novih prijateljstava u kampu. Za one s viškom energije na raspolaganju će biti otvoreno igralište iza hostela koje će moći koristiti u slobodno vrijeme.

Treneri II. muškog turnusa kampa su Marin Klarić, Tin Budi, Matija Merhar, Boris Lubar, Boris Lisica, Branimir Kutnjak i Mateo Hrvatin. Organizaciju kampa te realizaciju programa nadgledati će voditelj muškoog dijela kampa Ivica Maraš. U organizaciji kampa također sudjeluju prof. Davor Lamza i Davor Bojić.

Dr. Boris Peršić i mag. physioth. Vesna Hodić koja je ujedno i fizioterapeut hrvatske ženske seniorske reprezentacije čine zdravstvenu službu Kampa.

Treneri imaju u rukometnom planu i programu metodsku obradu prema dolje navedenim temama.

KAMP HRS – OSNOVNE TEME / KROZ METODIKU UČENJA POLAZNICI 2022.

1) Pozicijski napad:

  • igra bez lopte, napad sa igračem više, suradnja sa linijskim igračima (krila i pivoti), polivalentnost šutiranja

2) Tranzicijski napad:

  • napad u 2 vala,  povećanje posjeda lopte kroz veći broj dodavanja ( spriječiti brzopletu -neodgovornu igru i tehničke pogreške / anuliranje brze kontre i polukontre protivnika)
  • organizirani brzi centar i prostorno pozicioniranje nakon rotacija

3) Pozicijska obrana:

  • pozicioniranje u odnosu na loptu, pivota i napadača kojeg čuvam, duboka/proaktivna 6-0 zona / zatvoreni sustav pomaganja koji će pomoći u sprječavanju ofanzivne igre 1-1
  • elastičnost u obrambenoj formaciji / zatvaranje protivničkih kretnji i brzog protoka lopte

Želimo dječacima ugodan boravak u kampu te da uz nova prijateljstva, druženja i morske radosti nauče što više elemenata rukometne igre.

Vezane vijesti

Back to top button