Novosti

Medicinska služba kampa HRS-a u Zadru 2021.

Dr. Boris Peršić i Vesna Hodić, mag. physioth. uspješno su proveli sve epidemiološke mjere i sanirali sve ozljede

Ove godine medicinsku ekipu Kampa HRS-a čine dr. Boris Peršić i Vesna Hodić, mag. physioth. Novina je bila da su zbog aktualne Covid epidemije na ovogodišnjem kampu provodili sve potrebne epidemiološke mjere kako bi kontrolirali i zaštitili zdravlje svih sudionika. Temperaturu učesnika kampa mjerili su svako jutro dok su brzi PCR testovi bili su spremni u slučaju potrebe.

Dr. Boris Peršić rođen je u Sisku 1957. godine  te se u najranijoj mladosti zaljubio u rukometnu igru. Rukometom se počeo baviti u Bosanskoj Dubici sa 12 godina, a kasnije je nastavio igrati u Tuzli i Gradačcu te je intezivno igrao 25 godina na poziciji desnog vanjskog igrača. 

Jedan dio igračke karijere proveo je u Francuskoj i Švicarskoj, a ljubav prema rukometu ostala je sve do današnjih dana. Supruga Zora mu je oduvijek bila velika podrška, a njegovim stopama nastavila su i njegova dva sina koji su također imali zamjetnu rukometnu karijeru. Nakon igračke karijere posvetio se završetku studija medicine gdje je i diplomirao 1988. godine.

Službeni je doktor u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza od prvih dana od kada je kamp počeo u Zadru od 2011. godine. Zahvaljujemo mu na njegovom nesebičnom angažmanu i stručnom radu u kampu svih ovih godina.

Dr. Boris Peršić, Vesna Hodić mag.physiot. dipl.physioth, izbornik hrvatske rukometne seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat

Vesnu Hodić mag.physiot. dipl.physioth, rođena je 08. Veljače 1973. u Koprivnici. 2012. godine je završila Specijalistički diplomski stručni studiji fizioterapije smjer Mišićno-koštana fizioterapija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, te stekla naziv diplomirane fizioterapeutkinje, a 2018. godine završila je diplomski sveučilišni studij pri fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci i stekla naziv magistra fizioterapije. Upisala je 2018.g. poslijediplomski doktorski studij Fizioterapije – područje medicinske rehabilitacije pri Alma Mater europaea – ECM u Mariboru.

Pri Hrvatskom rukometnom savezu (HRS) je vanjski suradnik – fizioterapeut od 1996. godine, a od 2012. godine je glavni fizioterapeut za žensku rukometnu seniorsku selekciju, te koordinator za mlađe dobne skupine sve do danas. Sudjelovala je na nebrojenim turnirima, pripremama, kvalifikacijama, Europskim (EP), Svjetskim (SP), prvenstvima kao i Mediteranskim igrama (MI) i Olimpijskim igrama (OI).

Vesni Hodić ovo je prvi puta da sudjeluje na kampu Hrvatskog rukometnog saveza na kojem je uspješno zaliječila sve ozljede sudionika te joj zahvaljujemo na profesionalnom radu i brzim intervencijama.

Vezane vijesti

Back to top button