Novosti

Medicinska služba Kampa Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru

Doktor Boris Peršić i fizioterapeut Damir Kajba dugogodišnji su članovi medicinske službe Kampa HRS-a

Vrhunska medicinska ekipa

Doktor Boris Peršić i fizioterapeut hrvatske muške rukometne reprezentacije Damir Kajba članovi su medicinske ekipe kampa Hrvatskog rukometnog saveza od njegovih početaka u Zadru.

Vrhunski profesionalci, svatko u svojem segmentu pružanja medicinske skrbi stalno su na raspolaganju sudionicima kampa. Svojim iskustvom i znanjem nebrojeno su puta pružili medicinsku pomoć.

doktor

Boris
Peršić

Dr. Boris Peršić rođen je u Sisku 1957. godine  te se u najranijoj mladosti zaljubio u rukometnu igru. Rukometom se počeo baviti u Bosanskoj Dubici sa 12 godina, a kasnije je nastavio igrati u Tuzli i Gradačcu te je intezivno igrao 25 godina na poziciji desnog vanjskog igrača.  

dok23

Jedan dio igračke karijere proveo je u Francuskoj i Švicarskoj, a ljubav prema rukometu ostala je sve do današnjih dana. Supruga Zora mu je oduvijek bila velika podrška, a njegovim stopama nastavila su i njegova dva sina koji su također imali zamjetnu rukometnu karijeru. Nakon igračke karijere posvetio se završetku studija medicine gdje je i diplomirao 1988. godine. 

Danas je specijalist hitne medicine, zamjenik ravnatelja zavoda za hitnu medicinu Sisačko moslavačke županije. Već godinama je nezaobilazan član medicinskog stožera mnogih rukometnih reprezentacija te je bio u sastavu ženske seniorske rukometne reprezentacije sa prof. Canjugom na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2014. godine.  Popularnog doktora Peršića svi rado žele vidjeti u medicinskom stožeru zbog njegovog velikog iskustva  iz hitne medicinske službe te kvalitetne brige za sudionike Kampa HRS-a ili reprezentacije.

Službeni je doktor u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza od prvih dana od kada je kamp počeo u Zadru od 2011. godine. Zahvaljujemo mu na njegovom nesebičnom angažmanu i stručnom radu u kampu svih ovih godina.

Kajba

Damir Kajba, fizioterapeut muške rukometne „A“ reprezentacije,  rođen je u Zagrebu 1969. godine u sportskom kvartu Gajnice. Od malenih nogu aktivno se bavio sa više sportova, a najduže se zadržao u velikom i malom nogometu

fizioterapeut

Damir
Kajba

Ostvario je zapaženu karijeru kao reprezentativac Hrvatske u malom nogometu te osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, osvajač kupa Hrvatske te mnogih turnira u zemlji i inozemstvu. Paralelno sa sportskom karijerom razvijao je svoja znanja u fizioterapiji te počinje raditi kao sportski fizioterapeut  1992. godine nakon povratka iz domovinskog rata kao dragovoljac  sudjelujući na mnogim hrvatskim ratištima. Počeci kao sportskog  fizioterapeuta  bili su mu u nogometnom klubu Inkeru iz Zaprešića, a nakon toga u samostalnoj privatnoj praksi kada ga 1998. godine angažiraju u rukometnom klubu Zagreb gdje do današnjih  dana obavlja posao fizioterapeuta.

U medicinski stožer Hrvatske rukometne reprezentacije pozivaju ga 2004. godine te poslije toga postaje nezaobilazan član A hrvatske muške reprezentacije te sudjeluje u njenim najvećim sportskim uspjesima. Zlatu na Olimpijskim igrama u Atenu 2004., srebru na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005., srebru na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009., srebru na Europskom prvenstvu u Austriji 2010., bronci na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012., bronci na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., bronci na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. Sa rukometni klubom Zagreb osvajač je SEHA lige, sudionik lige prvaka sa zapaženim rezultatima, višestruki osvajač hrvatskog rukometnog prvenstva i kupa Hrvatske te naprosto ne možemo nabrojiti sve rukometne ekipe i reprezentacije sa kojima je osvajao medalje i ostvarivao vrhunske sportske rezultate. 

Jedno vrijeme bio je predsjednik nogometnog kluba Ponikve gdje je kroz 8 godina uspio dovesti omladinsku školu kluba do 3 najbolje ekipe u Zagrebu te ostaje upamćen po uspješno izgrađenoj infrastrukturi  na kojoj klub i dan danas gradi sportske rezultate. Danas usporedno s poslom fizioterapeuta u RK Zagrebu razvija i svoj privatni posao u studiju „Perfectus“ gdje se načešće nađu najpoznatiji i najbolji hrvatski sportaši kojima je potrebna fizioterapijska pomoć. Sudionik je kampa hrvatskog rukometnog saveza od 2010. godine. Uvjek nasmijanom Damiru Kajbi  zahvaljujemo na njegovoj stručnoj pomoći i angažmanu na Kampu HRS-a svih ovih godina.

d.b.

Vezane vijesti

Back to top button