Novosti

Počeo rukometni kamp HRS-a

Zadar će u slijedeća tri tjedna biti rukometni centar Hrvatske. Više od 500 mladih rukometaša i rukometašica sudjelovat će na Ghetaldus središnjem rukometnom kampu HRS-a. U sklopu kampa instruktori i treneri HRS-a prenosit će svoje rukometno znanje i vještine mlađim kadetima i kadetkinjama (rođeni 1996. i mlađi), dječacima i djevojčicama (1998. i mlađi), mlađim dječacima i djevojčicama (rođeni 2000. i mlađi) te najmlađim uzrastima u mini-rukometu (rođeni 2002. i mlađi). Kamp se održava u novorenoviranom hostelu „Zadar“, a treninzi će se održavati na novim vanjskim terenima u sklopu Hostela te u sportskoj dvorani „Mocire“, a djecu će podučavati 20 rukometnih trenera.

Voditeljica Ghetaldus Kampa HRS-a Lidija Bojić – Čačić zadovoljna je odazivom i novom lokacijom

 Naš partner Hrvatski ferijalni hostelski savez uistinu se potrudio glede smještajnih uvjeta i sve izgleda puno bolje nego na dosadašnjim kampovima u Crikvenici pa mogu reći da sam jako zadovoljna. Kapaciteti su gotovo popunjeni, ostalo je još nešto malo mjesta u drugom turnusu, ali vjerujem da ćemo i to popuniti. Također, željela bih zahvaliti gradu Zadru koji je prepoznao vrijednost ovog kampa i maksimalno nam izlazi u susret glede svih naših zahtjeva i potreba te vjerujem da ćemo se dugoročno pozicionirati upravo ovdje u Zadru.rekla je Lidija Bojić – Čačić, voditeljica Ghetaldus Kampa HRS-a.

Uloga Ghetaldus središnjeg kampa HRS-a, između ostalog, je i selekcionirati perspektivne igrače i igračice godišta 1996./97. za novu kadetsku reprezentaciju. Kamp je međunarodnog karaktera, osim igrača i igračica iz Hrvatske, sudjeluju i mladi rukometaši i rukometašice iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Norveške.

To je još jedan dokaz višegodišnjeg dobrog rada Kampa HRS-a koji je prepoznat u međunarodnim okvirima. Budući da će A reprezentacija dio priprema za Olimpijske igre odraditi u Zadru, planiran je posjet rukometaša Kampu te će tako sudionici Kampa imati prigode upoznati i družiti se sa svojim rukometnim idolima.

Zoran Vujić / Zlatko Škrinjar

 

Galerija fotografija >>

 

Vezane vijesti

Back to top button