GalerijaIzdvojene vijestiNovosti

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativci Ivan Stevanović i Mario Kelentrić u posjeti Kampu HRS-a

Upoznali su sudionike kampa o svojim rukometnim počecima i sportskoj karijeri. Istaknuli su da samo ustrajnost u treniranju i ispravno vođenje od strane kvalitetnih trenera dovodi do vrhunskih rezultata i naposlijetku karijere.

Posjeta legendi

U popodnevnim satima 17. lipnja 2019. posjetili su nas u dvoranama Bili Brig i Mocire legendarni hrvatski rukometni vratari Ivan Stevanović i Mario Kelentrić.

Strpljivo su se fotografirali sa svim sudionicima kampa Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru. Nakon toga odgovarali su na pitanja rukometašica i rukometaša te podijelili autograme na majice.

proslavljeni golman

Ivan
Stevanović

Ivan Stevanović je rukometne početke gradio u klubu Zamet iz Rijeke kao kadet za koji je branio četiri godine, kasnije je otišao u klub Pećine koji je u to vrijeme igrao za Prvu B ligu HRL . Nakon samo jedne sezone igranja pozvan je u Zamet gdje je kao trener vratara radio uspješni reprezentativac Valter Matošević.

Ivan-Stevanović-2-678x452

Mediteranske igre u Mersinu označile su početak Ivanove karijere kao reprezentativca gdje je reprezentacija osvojila drugo mjesto. Godine 2016. na poziv Željka Babića pridružio se reprezentaciji na Europskom prvenstvu te postao prvi vratar reprezentacije i osvojio 3. mjesto na prvenstvu Europe EHF EURO.
2017. godine Ivan je potpisao ugovor s rukometnim klubom iz Švicarske, Kadetten Schaffhausenom.
Najveća postignuća: Ivan je s reprezentacijom osvojio srebro na Mediteranskim grama 2013. godine. S RK Zametom 2012. godine osvojio je finale Kupa., a sa RK Zagrebom 2013., 2014., i 2015. osvojio naslov pravaka u domaćoj ligi, a 2013., 2014., i 2015. osvojio je Kup Hrvatske.

Kelentric

Mario Kelentrić počeo je svoju rukometnu karijeru 1984. godine u RK Gradačac i profesionalno je igrao 23 godine, a od 2013. radi kao trener vratara u PPD Zagrebu. Igrao je u Slogi iz Doboja, Medveščaku iz Zagreba, PPD Zagreb, Celju, Tusem iz Essen (Njemačka), Vernon (Francuska) i Melsungen (Njemačka).

vrhunska karijera

Mario
Kelentrić

Sa RK PPD Zagreb bio je 4 puta prvak Hrvatske, 3 puta osvajač kupa, a sa Essen (Njemačka) osvojio je EHF kup. U reprezentaciji Hrvatske nastupa 88 puta, a sudionik je 3 SP-a i 3 Europska prvenstva. U Bariju je 1997. na Mediteranskim igrama osvojio 1 mjesto kao i u Tunisu 2001. godine, dok je na svjetskom prvenstvu u Portugalu osvojio 1 mjesto. Osvajač je SEHA lige 2013. godine. Završio je tečaj Hrvatske olimpijske akademije 2016. godine te postaje trener rukometa.

d.b.

Više fotografija pogledajte u našem facebook albumu dolje: 

Vezane vijesti

Back to top button