GalerijaNovosti

Započeo II. turnus muškog dijela kampa od 22. do 28. lipnja 2019.

Osnovna ideja Kampa Hrvatskog rukometnog saveza je da smo usmjereni na djecu i njihov doživljaj rukometa

Počeo je II. turnus muškog dijela Kampa HRS-a na kojem sudjeluje više od 120 sudionika zajedno s prisutnom reprezentacijom. Osnovna ideja kampa je da smo usmjereni na djecu i njihov doživljaj rukometa. Stoga, treneri nemaju svoju trenažnu grupu već pripremaju samo dva treninga koji će proći jednom sa svim grupama. Jedan je trening ciljano usmjeren na tehniku, a drugi na taktiku igre (principe igre). Planirano je održavanje 8-9 treninga i tri mini turnira. 

Treneri su slobodni kreirati trening u okviru priloženih „smjernica za pripremu treninga“.  Prva 3 treninga radi se na tehnici igre, a nakon toga 3 treninga u kojima će fokus biti prebačen na taktiku (principe) igre. Na kraju se igra turnir sa zadanom obranom kako bi igrači pokušali primijeniti ono što su naučili u uvjetima zadanih zonskih formacija. 

Taktički trening prije svega je vezan uz učenje osnovnih principa igre, a ni slučajno uz kompleksne načine igre u pojedinim fazama (napada ili obrane). Ovaj trening mora biti izazovan, zanimljiv i kompetitivan u smislu rješavanja rukometnih zadataka.

Stručni voditelji dr. sc. Nikola Foretić i Ivica Maraš na ovo okupljanje pozvali su slijedeće trenere i suradnike: treneri Vedran Ćurak, Boris Lisica, Tin Badžek, Boris Lubar, Tino Pavić, prof. Antun Smiljanić, Mateo Hrvatin, Marko Gotal, medicinska služba doktor Boris Peršić i fizioterapeut hrvatske seniorske reprezentacije Damir Kajba, tehnički suradnici prof. Davor Lamza i Davor Bojić.

Više fotografija pogledajte na našem facebook profilu:  Facebook

 

Vezane vijesti

Back to top button