Novosti

Započeo je I. turnus ženskog dijela Kampa HRS-a za djevojčice rođene 2004./2005. od 28. 6. do 4. 7. 2019.

Prisutno je više od 80 djevojčica iz generacije koja ima Europsko prvenstvo za kadetkinje 2021. godine

Započeo je I. turnus ženskog dijela Kampa HRS-a za djevojčice rođene 2004./2005. godine sa ukupno 80 igračica. Ova generacija djevojaka ima Europsko prvenstvo za kadetkinje  2021. godine te je započela njihova selekcija za mlađu kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Treneri u kampu su  Nenad Smiljanec, Željko Čagalj, Branko Šebek, Vladimir Gašparac i Krešimir Modrić, a sa vratarkama individualno radi Barbara Stančin. Stručna voditeljica kampa je instruktorica HRS-a za ženski rukomet  dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić. U samoj organizaciji kampa  pomažu tehnički suradnici Davor Lamza i Davor Bojić. Medicinsku službu čine  dr. Borut Peršić i fizioterapeut muške rukometne reprezentacije Damir Kajba.

Igračice prva dva dana rade osnovne tehničke elemente u napadu; varke sa i bez lopte, križanja sa loptom te osnovna kretanja prema vratima. Naglasak je na razvoju obostrane spretnosti tj. da igračice tijekom kretanja prema vratima pri hvatanju i dodavanju lopte koriste jednoručnu tehniku sa naglaskom na razvoju tehnike dodavanja  slabijom i jačom rukom.

Isto tako će se inzisitrati na šutu sa tla sa vanjskih pozicija, kao i odrazima sa dominantne i manje dominantne noge (“odraz sa krive noge”). Raditi će se individualni trenizi na svim pozicijama u cilju poboljšanja tehnike svake igračice te  njihovog daljnjeg napretka u rukometu kao i na preventivnim vježbama stabilizacije i propriocepcije u svrhu anuliranja sportskihi ozlijeda.  Sve igračice su motivirane i željne novih znanja.

Svi treneri će raditi sa svim sudionicama kampa ovisno o temi treninga te će igračice sukladno tome i trenirati sa svim igračicama kampa.

Cilj kampa je kroz dva treninga dnevno upoznati igračice sa suvremenom rukometnom tehnikom u napadu te ih selekcionirati za daljnje akcije mlađe kadetske reprezentacije.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici:  Facebook album

 

Vezane vijesti

Back to top button