GalerijaNovosti

Završni turnus sudionica ženskog dijela Kampa HRS-a uputio se u šetnju gradom Zadrom

Prošetale su Kalelargom, fotografirale se ispred Sv. Donata, Morskih orgulja i Pozdrava suncu te se osvježile sladoledom

Sudionice ženskog dijela II. turnusa kampa Hrvatskog rukometnog saveza u terminu od 4. do 10. srpnja 2019. danas su prošetale gradom Zadrom kako bi ga razgledali i upoznali njegove kulturne znamenitosti. Posjetile su Forum koji se nalazi ispred crkve svetog Donata i Nadbiskupske palače, a nakon toga su se uputile prema Morskim orguljama u Zadru koje su jedinstveno arhitektonsko ostvarenje, zanimljiv i originalan spoj arhitekture i glazbe.  Zvuk tih orgulja nastaje pod utjecajem energije mora, odnosno valova te plime i oseke.

Nakon toga posjetili su Pozdrav Suncu koji se nalazi u zadarskoj luci, na zapadnoj točki zadarskog poluotoka, neposredno uz Morske orgulje. S ovog se mjesta pruža pogled na Zadarski kanal, otoke i na zalazak Sunca, čija je ljepota u Zadru posebno poznata. Ovim zahvatom u obalni prostor, Zadar je dobio novo mjesto okupljanja, ali i turističku znamenitost.

Tamo su se fotografirale, a u povratku se nagradile sladoledom koji je bio spas na velikim vrućinama koje su danas prelazile preko 33 stupnja celzijusa. Vratil su se nazad autobusom koji je stalno na raspolaganju sudionicima kampa, a nakon toga uslijedilo je grupno fotografiranje sa njihovim trenerima.

Više fotografija pogledajte u albumu na našoj facebook stranici:

Vezane vijesti

Back to top button